Bi Luo Chun thee

Bi Luo Chun

Deze thee is een beroemde Chinese thee, en is lange tijd als de beste thee ter wereld beschouwd. Met de hand gerold van prachtige blaadjes met zilveren haartjes. Geurig en delicaat kruidig.

Bi Luo Chun of Pi Lo Chun groene thee is afkomstig uit China, uit de bekende Chinese theeprovincie Zheiiang. Deze thee heeft een bloemig, delicate en fruitge smaakt. De geur is het beste te omschrijven als een zachte, bloemige en natuurlijke geur. Zodra u heet water over de groene theebladeren giet, verdrievoudigen de bladeren zich in volume.

Bi Luo Chun thee is een typisch grove, Chinese groene theesoort met een licht geel aftreksel. Bi Luo Chun behoort tot één van de 10 populairste groene theesoorten in China.

Bi Luo Chun wordt ook wel Pi Lo Chun genoemd, letterlijk vertaald naar het Nederlands naar het Nederlands betekent dit Lente van de groene Slak. Bi Luo Chun dankt zijn naam aan het feit dat de bladeren in het voorjaar worden geplukten omdat het een groene theesoort is warvan de bladeren zijn gerold tot spiraalvormige bladeren die lijken op een slak.