Gepost op

Thee trends in 2017

Thee trends in 2017

Thee trends in 2017

Gemiddelde leestijd: 2 minuten.

In het afgelopen jaar zijn er weer een divers aantal nieuwe trends en ontwikkelingen geweest in de theemarkt. Wat misschien wel de grootste trend was, was de opkomst van het aantal verschillende thee-cocktails. In klassieke dranken zijn de hoofdingrediënten vervangen door thee. Het lijkt dat er in 2017 nog geen rem op lijkt te zitten en dat het aantal cocktails waarin het hoofdingrediënt thee is, blijft stijgen. We hebben voor 2017, vijf verschillende trends op een rijtje gezet.

Verder lezen Thee trends in 2017

Gepost op

Thee en chocolade. Een heerlijke combinatie

Thee en chocolade

Thee en chocolade

Gemiddelde leestijd: 1 minuut en 30 seconden.

Als iets een match made in heaven is, dan is dat wel die van thee en chocolade. Het is niet vreemd dat de vele theeliefhebbers ook een passie voor lekker eten hebben. Het combineren van thee en chocolade is hier een goed, maar vooral ook een lekker voorbeeld van.

Verder lezen Thee en chocolade. Een heerlijke combinatie

Gepost op

Witte thee gezonder dan groene thee?

Witte thee

Gemiddelde leestijd: 1 minuut.

In het verleden hebben we al een ander blog artikel mogen schrijven over Witte thee. Die vind je hier.

Witte thee is een uitstekend hulpmiddel als je wilt afvallen en actief wilt bijdragen aan je gezondheid. Er is door de jaren heen veel onderzoek gedaan naar thee en de werking ervan op het menselijk lichaam. Vrijwel alle soorten thee zijn goed voor de gezondheid en bevorderen in meer of mindere mate de vetverbranding.

Verder lezen Witte thee gezonder dan groene thee?

Gepost op

Tijd voor thee. Echte thee.

Het is tijd voor echte thee

De echte liefhebber weet dit natuurlijk al. Thee in een kant-en-klaar zakje is geen echte thee, maar gruis. Als je ‘t even treft, dan wordt in een mooi restaurant een kleurrijk houten doosje voorzien van een aantal raampjes met een mooie tekst erop aan je voorgeschoteld. Je mag je eigen thee uitzoeken. Wat een feest! Om vervolgens maar niet over de temperatuur van het water te beginnen. Zonde.

Verder lezen Tijd voor thee. Echte thee.

Gepost op

Thee als sportdrank

thee als sportdrank

Thee als sportdrank – Groene thee

Gemiddelde leestijd: 1 minuut en 45 seconden.

Dat groene thee goed is voor je gezondheid hebben we eerder al laten weten. Daarnaast voert bij een simpele zoekopdracht in Google positiviteit ook de boventoon. Maar om dit nou mee te nemen naar je sportactiviteit. Nee, dat lijkt me niet. Hier tref je eerder een bidon met (sport-) water aan. Of een kek poederdrankje.

Groene thee zou hier, in afgekoelde vorm, zeker niet misstaan. Thee als sportdrank, dat kan zeker. Groene thee geeft namelijk een energie boost en zorgt voor een sneller herstel van je spieren.

Verder lezen Thee als sportdrank

Gepost op

Hennepthee

Hennepthee

leestijd: 1 minuut en 45 seconden

Hennepthee

Hennep is bij de meeste mensen bekend als een middel dat wordt gebruikt hogere sferen te bereiken. Laten we één ding is duidelijk maken, met deze thee gaat je dat niet lukken ;).

 

Hennep werd vroeger al als medicijn gezien tegen allerlei kwaaltjes, en tegenwoordig wordt het in de VS ingezet als medicijn tegen verschillende spierzieken, depressie, slapeloosheid èn ontstekingsziekten. Toch kunnen de bladeren van de hennepplant ook gebruikt worden voor iets anders, een veel onschuldiger drankje; thee.

 

En deze thee, is sinds kort bij ons verkrijgbaar in vier verschillende smaken.

Verder lezen Hennepthee

Gepost op

Thee op de schijf van vijf

Thee op de schijf van vijf

leestijd: 1 minuut en 30 seconden

Thee op de Schijf van Vijf

Zoals de website van het voedingscentrum het heeft geformuleerd kan ik niet overtreffen. “Je lijf gaat je hele leven mee”. En terecht, want dat is ook zo! Sinds afgelopen maart zijn een aantal nieuwe inzichten toegevoegd, en is de schijf voorzien van een nieuw jasje. En laat thee nou net onderdeel zijn van die jas.

De aanbeveling voor groente is omhoog gegaan van 200 gram naar 250 gram per dag, en er zijn nieuwe adviezen voor wekelijks een portie peulvruchten en dagelijks een handjevol noten. Bewerkt vlees staat niet langer in de Schijf van Vijf en het ideale menu bestaat uit een afwisseling van vlees, vis, peulvruchten, noten en ei. 3 koppen groene of zwarte thee per dag bevordert de gezondheid”.

Die laatste zin: “3 koppen groene of zwarte thee per dag”. Laten we daar nou nét verstand van hebben.

Verder lezen Thee op de schijf van vijf

Gepost op

Het proces omtrent witte thee zetten

Witte thee zetten

leestijd: 1 minuut en 55 seconden

Witte thee zetten, ondergewaardeerd?

Witte thee is misschien wel de meest ondergewaardeerde theesoort die er is. En dit ondanks alle positieve eigenschappen die we hier aan toe kunnen kennen. Voordat we komen tot het zetten van het perfecte kopje – wat overigens niet bestaat – gaan we terug naar de basis. Wat is Witte thee?

Het Gouden Theeboek geeft antwoord: “Witte thee is een niet-gefermenteerde thee, van meestal alleen gedroogde theeblaadjes van de jonge theeknoppen. De thee is gemaakt van de knoppen van nieuwe blaadjes, die worden geplukt nét voordat ze opengaan. Deze blaadjes hebben een soms zilverachtige kleur en worden ‘witpunt’ of ‘witte puntjes’ genoemd”.

Maar, hoe maak je een lekker kopje Witte thee?

Verder lezen Het proces omtrent witte thee zetten

Gepost op

Brandnetelthee, de prikkende gezondheidsbom?

Brandnetelthee

Brandnetelthee, thee van brandnetels!

Gemiddelde leestijd: 1 minuut en 55 seconden.

De brandnetel is ons allen bekend, hoe vaak zijn we hier wel niet in aanraking mee geweest. Het is dan ook niets meer dan een onkruid dat te pas en te onpas overal zijn prikkelige kop opsteekt. Naast de lange lijst met nadelen omtrent dit groene plantje, dat overigens wel twee-en-een-halve-meter hoog kan worden, zijn ook de voordelen aanwezig. Zo wordt de plant al jaren gebruikt voor het behandelen van-, en voorkomen van diverse vormen van allergieën. Met name hooikoorts-patiënten hebben veel baat bij de werking van deze plant.

“In het plaatsje Marshwood, in Engeland wordt zelfs een jaarlijkse ‘Brandnetel-eetwedstrijd‘ gehouden. Dit evenement heeft niets te maken met gezonde eigenschappen, maar meer met een uit de hand gelopen weddenschap”

Ben je benieuwd wat Brandnetelthee voor jou kan betekenen, lees dan het hele bericht!

Verder lezen Brandnetelthee, de prikkende gezondheidsbom?

Gepost op

De lekkerste Zwarte thee zetten

Zwarte thee zetten

Gemiddelde leestijd: 1 minuut en 50 seconden

Zwarte thee zetten: Trektijd en watertemperatuur

Thee is gewoon thee‘ – niets is minder waar. Ja, uiteindelijk zijn alle theeën terug te leiden naar de zelfde theeplant, de Camellia sinensis. Maar er zijn zoveel verschillende manieren van plukken, drogen, fermenteren en behandelen. Zelfs de leeftijd van de bladeren speelt een grote rol in dit proces. Zwarte thee bijvoorbeeld, deze thee ondergaat het langste productieproces.

Zodra de bladeren zijn geplukt worden ze gedroogd in de zon, om vervolgens ruw te worden opgerold waardoor de structuur van het blad open komt te liggen. Vanaf hier start een natuurlijk, chemisch proces dat ervoor zorgt dat de bladeren beginnen te fermenteren. Door dit chemische proces veranderen de bladeren langzaam van kleur, eerst groen, dan rood en uiteindelijk zwart. Wil jij graag het beste kopje zwarte thee zetten? Lees dan vooral verder!

Verder lezen De lekkerste Zwarte thee zetten