Rooibos Thee

 

Rooibos

Rooibos is een kruidenthee afkomstig uit Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika drinken ze de Rooibosthee vaak met melk en honing. Rooibosthee wordt tot nu toe enkel geproduceerd in Zuid-Afrika en heeft een aangename, unieke maar overheersende smaak. Rooibosthee wordt niet snel bitter maar wel kruidig en scherp.

De Rooibosplant

De rooibosplant is een plant uit de vlinderbloemfamilie en wordt ook wel Aspalathus Linearis genoemd, een plant die enkel in Zuid-Afrika groeit. De rooibosplant is een naaldvormige plant die veel voorkomt in Zuid-Afrika en in het wild groeit in het gebied van de Cederberg. Hier heersen de perfecte klimatologische en bodemomstandigheden voor de rooibosplant. De rooibosplant kan wel tot 2 meter hoog worden en heeft naaldvormige bladeren. De bladeren worden ongeveer 1 mm. dik. In oktober begint de rooibosplant te bloeien, er groeien dan gele bloemen aan de takken van de rooibosplant. De rooibosplant kan ongeveer 7 jaar oud worden.

Rooibosthee en gezondheid

Rooibosthee is een kruidenthee en is niet afkomstig van de Camillia Sinensis (de theeplant). Rooibosthee bevat geen theïne / cafeïne. Wel bevat rooibosthee vele antioxidanten en verschillende vitamines zoals vitamine C, ook bevat rooibosthee ijzer en calcium. Verder is rooibosthee rijk aan mineralen. De mineralen in rooibosthee zijn: natrium,-calcium,-koper,-kalium,-mangaan,-zink,-fluor,-ijzer en magnesium. Ook bevat rooibos quercitine, deze stof kalmeert de darmen. Verder bevat rooibosthee veel plantaardige eiwitten. Rooibosthee heeft een licht rustgevende werking.