Jasmijnthee

Jasmijnthee

Alles over Jasmijnthee

Jasmijnthee is niet alleen lekker, maar het is ook nog eens erg geneeskrachtig. In China wordt de thee erg veel gedronken. Ook in Nederland wordt er meer en meer gebruik gemaakt van de helende werking. De thee zorgt voor een kalmerende werking en versterkt het immuun systeem. Jasmijn is een heerlijk geurende plant. De bloemblaadjes worden dan ook eerst vermengd met de bladeren van de plant, zo worden ze gedroogd en daarna worden de bloemblaadjes verwijderd. De geur heeft zich dan al verspreidt in de theebladeren. Jasmijn thee kan gemaakt worden van groene of van witte thee. Witte thee is reinigend. Groene thee helpt de spijsvertering en met name de afbraak van vetten.

De thee is heerlijk geurend. Het werkt ontspannend en is licht zoet van smaak. Jasmijnthee heeft veel goede eigenschappen. Niet alleen werkt ze rustgevend en is ze goed werkend voor het immuun systeem van ons lichaam, ook is het gunstig voor de spijsvertering en gaat het tandbederf tegen. Dat is misschien wel de reden waarom in China vaak Jasmijnthee als dessert thee wordt aangeboden en gedronken. Jasmijnthee heeft een hoog vitaminegehalte en een hoog anti-oxidanten gehalte. Heb je last van krampen, Jasmijnthee helpt daar goed tegen. Slaap je slecht, neem een kopje Jasmijnthee, het maakt je rustig en je zult heerlijk slapen. (bron: http://genezen-met-kruiden.plazilla.com)

Wij zijn helemaal fan van Jasmijnthee, ben jij dit ook? Lees dan ons andere artikel “Alles over Jasmijnthee” ook eens!

Klik op één van onderstaande soorten voor meer informatie en zet-advies.

Jasmina Robusta - Jasmijnthee
Jasmina Robusta is een zeer smakelijke groene jasmijnthee waar een aantal heerlijke ingrediënten aan zijn toegevoegd waaronder groene jasmijnthee en gerookte Oolongthee.
80 gram € 4, 75
China Gold - Jasmijnthee
China Gold is een smakelijke zwarte thee. De melange heeft slechts een kleine aantal heerlijke ingrediënten zoals jasmijn, roos, sinaasappel en aroma. 90 gram € 3, 45
China Jasmin High Grade
China Jasmin High Grade is een zeer smakelijke groene jasmijnthee zonder verder toegevoegde ingrediënten. Puur natuur.                           100 gram € 3,95