Wat is Zwarte thee?

Zwarte thee wordt in China ook wel “rode thee” genoemd vanwege de kleur. Zwarte thee is één van de meest gebruikte theesoorten. Zwarte thee wordt voornamelijk geproduceerd in India, Turkije en Georgië en  is een zeer populaire theesoort. De reden hiervan is dat het bijna overal te koop is.

Zwarte thee is een fijne theesoort waardoor deze gemakkelijk in de verschillende thee instrumenten past, omdat het zo veelzijdig is en in vrijwel alle instrumenten past wordt het als zeer gebruiksvriendelijk ervaren. U kunt zwarte thee het best bewaren op een donkere droge plek, dit is overigens verstandig voor alle theesoorten.

Het is een werelddrank

Zwarte thee is tegenwoordig één van de meest populaire theesoorten op aarde. Dit is zwarte thee als sinds het voor het eerst in Europa geïntroduceerd werd begin 1700. Echter wordt er de laatste jaren steeds minder zwarte thee gedronken. Dit kom doordat andere theesoorten erg in trek zijn, er zijn een aantal soorten die tegenwoordig erg populair zijn, waaronder groene thee en witte thee. Naast groene en witte thee komt ook zwarte thee oorspronkelijk uit China echter wordt het tegenwoordig het meest geproduceerd in India. Zwarte thee is net als alle andere theesoorten goed voor hart en bloedvaten. Het theïne gehalte in zwarte thee is hoger als in andere theesoorten. Hierdoor kan zwarte thee een opwekkende werking hebben.

Zwarte thee is een veelzijdige thee

De thee komt oorspronkelijk uit China. Echter heeft deze specifiek thee de laatste eeuwen vele reizen afgelegd over de hele wereld en vele ontwikkelingen door gemaakt. Zo wordt zwarte thee tegenwoordig gemixt met verschillende soorten fruit, bloemen of kruiden. De thee die hier vanaf komt wordt ook wel gearomatiseerde thee genoemd. Blader eens door onze webshop om deze soort en andere soorten / varianten te ontdekken. Wanneer u opzoek bent naar een bepaalde soort of smaak kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op de website!

Naast de onderstaande zwarte theeën bieden wij uiteraard nog meer aan! Klik hier voor het complete overzicht!

Assam GBOP
Assam GBOP (Golden Broken Orange Pekoe) Heerlijke zwarte thee met een zeer hoge kwaliteit. 90 gram € 4,25
Engelse Melange
Engelse Melange is één van de meest gedronken zwarte theeën, hiernaast is het misschien ook wel de meest bekende thee. 90 gram € 3,25
Darjeeling FTGFOP 1
Darjeeling FTGFOP 1 is kwalitatief één van de beste zwarte theeën die verkrijgbaar is op de markt. 75 gram € 4,95