Puur Fruit

Naast gearomatiseerde theeën zijn er nu ook een aantal vruchtenmelanges. Een scala aan exclusieve smaakvariaties voor mensen die graag eens iets totaal anders willen proberen. Zo is er Bosvruchten, Goji Berry, Vruchtenmelange, Geluksthee, Kiwinas Berry, Citrus Carrousel, Lucky Bamboo en Notendroom. De vruchtenmelanges worden op dezelfde manier bereidt als thee, maar moeten wat langer trekken (circa 10 minuten).

De melanges hebben in plaats van thee, de hibiscus-bloesem als basis en bevatten daarom geen cafeïne, theïne of looizuur. Ze kunnen net als thee zowel warm als koud gedronken worden. Verfrissend idee voor de zomer!

De puur fruit melanges kunnen wel weinig calorieën bevatten omdat ze van vruchten worden gemaakt. Deze vruchten bevatten fruitsuikers en deze kunnen zorgen voor weinig calorieën.

De melanges zijn ook zeer geschikt om ijsthee mee te maken. IJsthee is geen koud geworden thee. Het geheim ligt in het procedé van schokkoeling. De vers gekookte, drie keer sterker gezette vruchten- zwarte- of groene thee dient in een glas of kan welke grotendeels gevuld is met brokken ijs te worden gegoten. Door de hierboven genoemde schokreactie tussen heet en koud blijven de werkzame bestanddelen, kleur en in het bijzonder de aroma, volledig behouden. Voor een optimale ijsthee kan er bronwater worden gebruikt in plaats van leidingwater.