Pu-erh thee

Pu-erh thee is een mysterieuze thee met een aardachtige, volle smaak. Sinds 2008 mag alleen Pu-erh thee uit de provincie Yunnan (China) Pu-erh thee genoemd worden. Pu-erh thee is vernoemd naar het Pu’er gebied gelegen in Yunnan.

Pu-erh thee en gezondheid.

Pu-erh thee staat van oudsher bekend om de wonderbaarlijke eigenschappen die het kreeg toegeschreven. Pu-erh thee wordt in China en in de westerse wereld beschouwd als een Chinese medicinale drank. Tegenwoordig staat Pu-erh thee nog steeds bekend om zijn gezonde eigenschappen op lichaam en geest.

Geschiedenis Pu-erh thee

Pu-erh is één van de oudste theesoorten, oorspronkelijk afkomstig uit China uit de provincie Yunnan. Pu-erh thee heeft een rijke geschiedenis van wel 1700 jaar. Pu-erh thee is een theesoort die uit de Han Dynastie stamt. Tijdens het hoogtepunt van de populariteit van Pu-erh thee werd het zelfs gebruikt als betaalmiddel in verschillende delen van China en Tibet. Ook werd Pu-erh thee veel geruild voor andere goederen. Pu-erh thee werd en wordt nog steeds beschouwd als een waardevol product in China.