Matcha

In het voorjaar vindt de eerste pluk plaats. De jongste en sterkste bladeren worden geplukt, gestoomd en gedroogd. Nadat de steeltjes en de nerven zijn verwijderd. Ze worden dan tussen stenen vermalen tot een heel fijn, groen poeder: matcha

Omdat het poeder van het hele blad wordt opgenomen, in plaats van dat alleen water wordt toegediend via de theebladeren, bevat matcha meer van sommige stoffen dan groene thee. Slechts een klein aantal Japanse theeboeren is in staat kwalitatief hoogstaande Matcha te produceren.

hoe wordt matcha bereid?

Matcha thee wordt anders bereid dan gewone groene thee. Gewone thee wordt gemaakt van geweekte blaadjes, terwijl matcha wordt gemaakt van hele bladeren. Het wordt meestal bereid op de traditionele Japanse manier. De thee wordt afgemeten met een bamboe lepel, een zogenaamde shashaku en in een verwarmd theekopje, bekend als chawan, gedaan.

Vervolgens wordt er warm water (ongeveer 80° C) aan het kopje toegevoegd. De thee wordt geroerd met een speciale bamboe garde, een zogenaamde chasen, totdat het glad wordt en er schuim aan de bovenkant ontstaat. Matcha kan in verschillende consistenties worden bereid: Standaard: de meeste mensen mengen 1 theelepel matcha poeder met ongeveer 180ml warm water. Usucha (dun): bij deze dunnere versie meng je ongeveer een halve theelepel matcha met ongeveer 300ml warm water. Koicha (dik): deze dikke versie is soms onderdeel van Japanse theeceremonies. Twee theelepels matcha worden gemengd met ongeveer 90ml warm water. Er ontstaat geen schuim.

Houd in gedachten dat de hulpmiddelen eigenlijk niet noodzakelijk zijn om een goed kopje matcha thee te bereiden. Een kopje, een theelepel en een kleine garde zullen het ook prima doen.

12,95
13,95

Matcha

Matcha

8,50