Rooibos Vanille & Rooibos Gember Citroen

Rooibos Vanille en Rooibos Gember Citroen

Nieuwe Rooibos theeën

Hoewel ons assortiment toch al bijzonder uitgebreid is, zijn we continu op zoek naar nieuwe smaken en toevoegingen. Zo ook afgelopen week. We hebben twee nieuwe soorten Rooibos kunnen toevoegen én daar zijn we best een beetje trots op.

“Rooibos Vanille & Rooibos Gember Citroen zijn de laatste toevoegingen aan het toch al uitgebreide Rooibos-assortiment wat we al hadden.”

Back to the Basics.

Allereerst even terug naar de basics. Wat is Rooibos eigenlijk? En hoe maak je hier de lekkerste thee van? Simpel. Rooibos is geen thee. Althans, de theeplant is geen onderdeel van het proces en hierdoor mogen we het eigenlijk geen thee noemen. Rooibos wordt gemaakt van de Rooibos-struik die met name in Afrika groeit. De Afrikaanse benaming voor de struik is ‘Rood bos’, vandaar ook de roodachtige kleur.

In tegenstelling tot ‘normale’ thee bevat Rooibos geen theïne en bijna geen tannine, dit overigens bij gewone thee voor de ietwat bittere nasmaak kan zorgen.

Om het perfecte kopje Rooibos thee te zetten en je de branderige smaak wilt voorkomen, dan kun je het theefilter (gevuld met Rooibos) onderdompelen in heet water voordat je het in je kopje of pot doet. En andere mogelijkheid is door Rooibos toe te voegen aan koud water en dit gezamenlijk te koken.

Rooibos Vanille.

Het mooie aan Rooibos is dat er weinig extra ingrediënten aan toegevoegd hoeven te worden voordat je een lekker kopje thee kunt zetten. Zo ook Rooibos Vanille. De naam verklapt het eigenlijk al: Rooibos & Vanille. Het heeft een ietwat zoete afdronk, dat komt natuurlijk door de stukjes vanille ;-).

Rooibos Gember Citroen.

Van zoetigheid naar een fris-zuurtje. Door de toevoegingen van Gember en Citroen is deze Rooibos meer dan geschikt voor mensen die van een zachte, maar niet te zoete thee houden.

“Wist je trouwens dat we op moment van schrijven zo’n 19 verschillende soorten Rooibos thee op voorraad hebben staan en dat Rooibos Lemon Love by far de meest populaire variatie is?”