Earl Grey

Earl Grey

Deze populaire thee is een mengsel van Darjeeling, Assam, Ceylon en Keemun, welke bovendien wordt gearomatiseerd met bergamotolie, van de bergamot ( die groeit aan de bergamotboom). Bergamot is een veel voorkomende citrusvrucht in Zuidoost-Aziё die ook op grote schaal geteeld wordt in Italië. Vandaar dat Earl Grey een lichte citrussmaak heeft.
Darjeeling thee, wordt ook wel de thee van de bergmist genoemd. Darjeeling thee is een unieke en bijzondere theesoort. Darjeeling thee is een speciale zwarte thee. Darjeeling thee is een thee met een hoge kwaliteit, dit komt door het feit dat darjeeling thee hoog verbouwd word op de uitlopers van de Himalaya op een hoogte van 1200- 2000 meter. De thee is vernoemd naar het gebiedt waar het vandaan komt.

Assam thee

De bladeren van de theestruiken die in Assam groeien zijn donkergroen en glanzend, de theestruiken produceren delicate witte bloesems. Zwarte thee uit Assam wordt vaak gebruikt in breakfast melanges.
Ceylon thee betekent thee uit Sri Lanka – niets meer en niets minder. Door zijn verfijnde smaak en eindeloze variatie is Ceylonthee synoniem geworden met de hoogste kwaliteit die thee te bieden heeft. Ceylonthee wordt daarom ook wel de “Grand Cru” onder de theeën genoemd. Over het algemeen staat Ceylonthee bekend om zijn rijke, volle smaak, een goudbruine kleur en een aangenaam natuurlijk aroma.

Keemun thee

Keemun thee vindt zijn oorsprong in de Qing-dynastie ( rond 1875) en heeft snel aan populariteit gewonnen. De smaak van Keemun thee is weergaloos, Keemun thee wordt beschouwd als één van de drie best geurige theesoorten ter wereld. De theebladeren zijn slank en strak gekruld. Deze lichte roodbruine thee smaakt zwaar en stevig. Een harmonieuze combinatie van fruitige smaak, aroma en rokerige geur geeft deze thee een zeer unieke en intrigerende smaak.