Darjeeling

Darjeeling thee, wie wat en waar.

 

Darjeeling thee, wordt ook wel de thee van de bergmist genoemd. Het is een unieke en bijzondere theesoort. Darjeeling thee is een speciale zwarte thee. Darjeeling thee is een thee met een hoge kwaliteit, dit komt door het feit dat Darjeeling thee hoog verbouwd word op de uitlopers van de Himalaya op een hoogte van 1200- 2000 meter. De thee is vernoemd naar het gebied waar het vandaan komt.

Het is een jonge theesoort afkomstig uit India, de thee is namelijk nog maar rond de 60 jaar oud. Het productie proces werd uitgevonden en door-ontwikkeld door Robert Fortune.

Darjeeling thee, vandaag de dag.

De thee heeft zich in een korte tijd ontwikkeld tot een champagne onder de theesoorten. De thee wordt vandaag de dag volop in het Darjeeling-gebied van India verbouwd. In 2009 werd er 11,5 miljoen kg verbouwd. Darjeeling thee is vandaag de dag een van de duurdere theesoorten in de winkel. Om dezelfde reden is er een boel nep t

hee in omloop. Deze nep thee is thee die ergens anders vandaan komt, maar die geïntroduceerd wordt als Darjeeling. Vandaar dat de echte thee tegenwoordig een eigen logo heeft, dus let goed op bij het kopen van de thee.