Heerlijke Notendroom

Notendroom thee

Gemiddelde leestijd: 1 minuut en 40 seconden

Notendroom

De naam verklapt eigenlijk al waar de thee voor staat. Een warme, volle, noot-achtige smaak om bij weg te dromen. Maar dat is wel iets te kort door de bocht. Notendroom is een lekkere kruidenmelange gemaakt van stukjes appel, kaneel, gehakte amandelen, stukjes rode biet en aroma. Juist door de toevoeging van onder andere de rode biet zorgt ervoor dat de drank een mooie rode kleur krijgt in je glas.

Ondanks dat de geur en smaak ideaal geschikt zijn voor in de herfst en in de winter kun je in de zomer Notendroom erg goed gebruiken om een lekkere ijsthee van te maken. De bereiding van deze ijsthee is identiek aan het zetten van gewone thee, alleen moet het worden afgekoeld voordat je het drinkt. Om de lekkerste ijsthee te maken adviseren we het gebruiken van bronwater, anders is er kans dat je de bekende theevlies krijgt.

Theïne

Notendroom heeft de rode biet als basis. Dit betekent eigenlijk dat er geen theïne in is verwerkt. Theïne is een vorm van cafeïne en heeft hierdoor ook een vergelijkbare werking. Door het ontbreken van theïne kun je zoveel drinken als je maar wilt (zonder er slapeloze nachten aan over te houden).

Kruidenmelange

Kruidenmelanges zoals Notendroom missen een belangrijk ingrediënt waardoor het officieel geen thee is – namelijk de bladeren van de Camillia Senensis (de theeplant). Door het ontbreken van deze bladeren is het een kruidenmelange of kruidendrank. Een andere verwoording die je ook steeds vaker tegenkomt is ‘Tisane’ – wat Grieks is voor drank.

Zetadvies

De lekkerste Notendroom maak je relatief eenvoudig aan de hand van de volgende stappen:

  • Water koken (het liefst bronwater) – water dat eerder al eens heeft gekookt niet nog een keer koken;
  • Een theelepel Notendroom in een theefilter doen en in je glas hangen;
  • Giet het net gekookte water in het glas;
  • Laat ongeveer 8 minuten staan (afhankelijk van je persoonlijke smaak);
  • Genieten!