Tea bread

Tea bread

Tea bread

Tijdens de laatste fair in Wijnjewoude hebben we aan de hand van dit recept een brood gebakken en aan de bezoekers laten proeven. De uitslag was unaniem, de tea bread moet vaker mee!

Tea bread is een soort cake-brood met heel veel gedroogde vruchten, die geweld zijn in thee. Dit teabread is eenvoudig te maken. Het is eerder een vruchtencake dan een brood. De thee geeft er een aromatische smaak aan, alsof er speculaaskruiden door zitten. Het brood is lekker zoet en sappig door al het fruit en de suiker.

Ingrediënten die je nodig hebt:

  • 280 gram tutti frutti fijn gesneden
  • 1 ei
  • 280 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 milliliter thee (voorkeur earl grey)
  • 160 gr. bruine suiker

Bereidingswijze:

Thee zetten en de vruchten hier een nacht in laten weken. Om de cake te bakken vet je een broodvorm (of cakevorm) lichtjes in met boter en deze bekleed je met bakpapier zo, dat zowel de bodem als de lange zijkanten van de vorm bekleed zijn. De volgende dag pak je je kom met gedroogd fruit. Dat heeft veel van het vocht opgenomen maar nog niet alles. Met spatel het bakmeel, bakpoeder, het geklutste ei, bruine suiker en de fijn gesneden vruchten door elkaar mengen. Met een houten lepel roer je dit goed door tot een samenhangend geheel.

Het deegmengsel schep je dan in de beklede bakvorm en in ongeveer 1 uur op 200 graden C. in een voorverwarmde oven laten bakken.

En dan? Lekker genieten!

Tea bread
De ingrediënten heb je allemaal nodig om de lekkere tea bread te maken!