Hennepthee

Hennepthee

leestijd: 1 minuut en 45 seconden

Hennepthee

Hennep is bij de meeste mensen bekend als een middel dat wordt gebruikt hogere sferen te bereiken. Laten we één ding is duidelijk maken, met deze thee gaat je dat niet lukken ;).

 

Hennep werd vroeger al als medicijn gezien tegen allerlei kwaaltjes, en tegenwoordig wordt het in de VS ingezet als medicijn tegen verschillende spierzieken, depressie, slapeloosheid èn ontstekingsziekten. Toch kunnen de bladeren van de hennepplant ook gebruikt worden voor iets anders, een veel onschuldiger drankje; thee.

 

En deze thee, is sinds kort bij ons verkrijgbaar in vier verschillende smaken.

De thee die wij aanbieden wordt niet van de ‘normale’ Hennepplant gemaakt, maar van zogenaamde Vezelhennep. Deze plant bevat een zeer laag THC gehalte, en daardoor word je bij het drinken hiervan dus ook niet stoned.

Vier verschillende smaken

Sinds kort is onze winkel uitgebreid met vier verschillende smaken. Deze variaties zijn samengesteld door Dutch Harvest, in samenwerking met Theesommelier Karin Dapper:

  • Simply Hemp – een pure, zuivere Hennepthee zonder extra toevoegingen;
  • Hemp Chai – een warme, maar kruidige oppepper met onder andere citroengras, gember, kaneel en kardemom;
  • Hemps & Herbs – dit is een ontspannende kruidenmix met onder andere kamille, pepermunt en goudsbloem;
  • Chocolade Hennepthee (onze favoriet!) – dit is een Hennepthee met een romige mix van hennep, cacao en rozenblad.

Alle kruiden die door de Hennepthee zijn gemengd, zijn 100% natuurlijk.

Wat voor smaak heeft Hennepthee?

De algemene smaak is mild. Het is een frisse, lichtzoete thee met een ietwat prikkelende afdronk. Hierdoor wordt de thee door sommigen vergeleken met groene thee, maar dan zonder het bittertje. Andere kenners noemen het juist weer een variant van kamillethee. Hoe dan ook, Hennepthee heeft een hele eigen smaak en hiervoor geldt dan zeker ook dat één slok meer zegt dan 100 woorden. Dus. Waar wacht je nog op?

Kom langs in de theewinkel, en oordeel zelf.