Thee op de schijf van vijf

Thee op de schijf van vijf

leestijd: 1 minuut en 30 seconden

Thee op de Schijf van Vijf

Zoals de website van het voedingscentrum het heeft geformuleerd kan ik niet overtreffen. “Je lijf gaat je hele leven mee”. En terecht, want dat is ook zo! Sinds afgelopen maart zijn een aantal nieuwe inzichten toegevoegd, en is de schijf voorzien van een nieuw jasje. En laat thee nou net onderdeel zijn van die jas.

De aanbeveling voor groente is omhoog gegaan van 200 gram naar 250 gram per dag, en er zijn nieuwe adviezen voor wekelijks een portie peulvruchten en dagelijks een handjevol noten. Bewerkt vlees staat niet langer in de Schijf van Vijf en het ideale menu bestaat uit een afwisseling van vlees, vis, peulvruchten, noten en ei. 3 koppen groene of zwarte thee per dag bevordert de gezondheid”.

Die laatste zin: “3 koppen groene of zwarte thee per dag”. Laten we daar nou nét verstand van hebben.

Groene thee

Dat het drinken van groene thee een positief effect kan hebben op je gezondheid hebben we een poosje geleden al geschreven. Het mag voor zich spreken dat bij het drinken van dit groene goedje geen suiker meer mag worden toegevoegd.

Het toevoegen van suiker, wat een smaakkwestie is, hoeft bij onze losse thee niet meer. Omdat er minder tot geen ondefinieerbare producten aan de thee worden toegevoegd is de smaak intenser, en de afdronk voelt minder ‘droog’ aan. Slingerthee bevat erg vaak nog toevoegingen die de mindere kwaliteit van de thee zelf moeten compenseren.

Onze theeën, en hiermee dus ook de groene thee bevatten geen toegevoegde smaakmakers. Een ideale toevoeging van thee op de schijf van vijf!

Zwarte thee

Het grootste deel van ons assortiment wordt door zwarte thee in beslag genomen. Juist omdat het aanbod zo groot en divers is, is er voor iedereen een geschikte smaak.

Het zetten van een kopje zwart thee hebben we eerder al eens mogen toelichten, het volledige verhaal lees je hier.

 

Geniet van je thee!