Thee en chocolade. Een heerlijke combinatie

Thee en chocolade

Thee en chocolade

Gemiddelde leestijd: 1 minuut en 30 seconden.

Als iets een match made in heaven is, dan is dat wel die van thee en chocolade. Het is niet vreemd dat de vele theeliefhebbers ook een passie voor lekker eten hebben. Het combineren van thee en chocolade is hier een goed, maar vooral ook een lekker voorbeeld van.

Succesvolle combinaties tussen thee en chocolade is iets wat vooral smaak-gerelateerd (en dus persoonsafhankelijk) is. Echter zijn er wel degelijk voorbeelden van thee- en chocolade soorten die voor elkaar gemaakt lijken te zijn. Deze smaken versterken elkaar, of bieden juist dat stukje contrast dat niet direct voor de hand ligt. Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om tot de perfecte combinatie te komen.

Kies smaken die niet teveel van het goede zijn

Een hele sterke zwarte thee, zoals Lapsang Souchong combineren met een donkere, pure chocolade zorgt ervoor dat de smaken te veel worden. Dit terwijl de smaak van een zachte witte thee en een lichte melkchocolade elkaar op lijken te heffen. Een goede combinatie tussen thee en chocolade zijn die, die elkaar versterken of zorgen voor een aangename verrassing.

Kies smaken die verschillend zijn

Het combineren van een Lavendel melange en chocolade met lavendel smaak zorgt ervoor dat de smaken door elkaar worden opgeheven en het geheel geen voldoening geeft. Combineer een klassieke Engelse melange, zoals Earl Grey met een pure munt-chocolade en de smaken worden door elkaar versterkt.

Sta open voor nieuwe combinaties

Ben je nooit een liefhebber geweest van pure chocolade, of is groene thee helemaal jouw ding? Ga dan vooral eens op zoek naar combinaties die je niet los van elkaar zou hebben geprobeerd. Vanzelfsprekend loop je tegen combinaties aan die je niet nogmaals zou proberen, maar dat betekent ook dat er wel succesverhalen komen. Thee en chocolade, een match made in heaven.