Witte thee gezonder dan groene thee?

Witte thee

Gemiddelde leestijd: 1 minuut.

In het verleden hebben we al een ander blog artikel mogen schrijven over Witte thee. Die vind je hier.

Witte thee is een uitstekend hulpmiddel als je wilt afvallen en actief wilt bijdragen aan je gezondheid. Er is door de jaren heen veel onderzoek gedaan naar thee en de werking ervan op het menselijk lichaam. Vrijwel alle soorten thee zijn goed voor de gezondheid en bevorderen in meer of mindere mate de vetverbranding.

Er bestaat echter een behoorlijk verschil tussen de mate waarin verschillende theesoorten de vetverbranding en de gezondheid stimuleren. Zo is groene thee enorm gezond. Echter: groene thee is bekender, maar witte thee is de absolute winnaar én gezonder. Witte thee wordt namelijk gemaakt van de aller jongste knoppen van de theeplant, en bevat daardoor nóg meer belangrijke voedingsstoffen!

Witte thee is super gezond

Hoewel er over witte thee nog niet zoveel bekend is als over groene thee, hebben onderzoekers van de Pace University en onderzoekers van de Britse Kingston University inmiddels ontdekt dat witte thee de andere theesoorten –inclusief groene thee– ver achter zich laat. Waar groene thee het immuunsysteem een flinke boost kan geven, kan witte thee zelfs ziekteverwekkers te lijf gaan. Dit komt doordat witte thee boordevol antioxidanten zit. Witte thee heeft dus een geneeskrachtige werking.

Witte thee is net als groene thee zeer geschikt als je wilt afvallen. Witte thee gaat de aanmaak van vetcellen tegen en stimuleert de verwerking van vet door het lichaam. Het is nog niet bekend of witte thee of groene thee beter is voor afvallen. Men gaat er voorlopig vanuit dat witte thee zeker zo goed is als groene thee voor afvallen. Omdat witte thee groene thee overtreft als het gaat om de gezonder(e) werking, zou het best kunnen dat binnenkort uit onderzoek blijkt dat witte thee ook op het gebied van afvallen een stapje voor heeft op groene thee.