Tijd voor thee. Echte thee.

Het is tijd voor echte thee

De echte liefhebber weet dit natuurlijk al. Thee in een kant-en-klaar zakje is geen echte thee, maar gruis. Als je ‘t even treft, dan wordt in een mooi restaurant een kleurrijk houten doosje voorzien van een aantal raampjes met een mooie tekst erop aan je voorgeschoteld. Je mag je eigen thee uitzoeken. Wat een feest! Om vervolgens maar niet over de temperatuur van het water te beginnen. Zonde.

Echte thee

Moeilijk is het echter niet. Men neme een glas kokend water en kwalitatieve thee. Nee, geen gruis, geen gom balletjes en ander ondefinieerbare ingrediënten, maar echte thee. Als je eenmaal de juiste smaak hebt gekozen (én er zijn veel mogelijkheden) is het vervolgens een klein beetje werk om te zetten, maar het genot is daardoor des te groter. Heet water, zakje erin, paar keer op en neer ‘dippen’ en drinken gaat hier niet op. Iedere thee heeft namelijk zijn eigen ideale watertemperatuur. Zo verbrand groene thee bij kokend water – en laat daardoor een bittere smaak achter – en moet een kruidenmelange minimaal 8 minuten trekken. Hier bestaan zelfs thee-thermometers en zandlopers voor.

Filterkeuze

Nadat de keuze voor de juiste thee is gemaakt komt de volgende stap. Welk filter ga je gebruiken? Er is een groot aanbod aan thee eieren, met grote en kleine gaten. Maar ook aan thee-klemmen en filterzakjes geen gebrek. Ongeacht de materiaalkeuze is het belangrijkste punt dat de thee voldoende ruimte krijgt om te bewegen. Tip voor naderhand. De filters kunnen gewoon onder een lauw-warme kraan worden afgespoeld. Het gebruik van een vaatwasser en afwasmiddel is geen goed idee. De zeep trekt in ‘t filter en verpest je volgende kopje thee. Niet doen dus.

Theeproeverij

Ben je nog niet helemaal achter je favoriete soort? Dat is geen probleem, alle theeën in onze winkel kunnen worden geprobeerd. Wil je hier gebruik van maken, dan stellen we een reservering op prijs.