Brandnetelthee, de prikkende gezondheidsbom?

Brandnetelthee

Brandnetelthee, thee van brandnetels!

Gemiddelde leestijd: 1 minuut en 55 seconden.

De brandnetel is ons allen bekend, hoe vaak zijn we hier wel niet in aanraking mee geweest. Het is dan ook niets meer dan een onkruid dat te pas en te onpas overal zijn prikkelige kop opsteekt. Naast de lange lijst met nadelen omtrent dit groene plantje, dat overigens wel twee-en-een-halve-meter hoog kan worden, zijn ook de voordelen aanwezig. Zo wordt de plant al jaren gebruikt voor het behandelen van-, en voorkomen van diverse vormen van allergieën. Met name hooikoorts-patiënten hebben veel baat bij de werking van deze plant.

“In het plaatsje Marshwood, in Engeland wordt zelfs een jaarlijkse ‘Brandnetel-eetwedstrijd‘ gehouden. Dit evenement heeft niets te maken met gezonde eigenschappen, maar meer met een uit de hand gelopen weddenschap”

Ben je benieuwd wat Brandnetelthee voor jou kan betekenen, lees dan het hele bericht!

Brandnetelthee

Het zetten van een goede Brandnetelthee start natuurlijk met het belangrijkste ingrediënt; de brandnetel. Nu kun je natuurlijk zelf in de zomer je brandnetels gaan snoeien, schoonmaken, drogen en versnipperen om uiteindelijk te kunnen genieten van je verdiende thee. Maar als je last van Hooikoorts hebt is dit misschien niet een verstandige keuze. In onze winkel, en in de webshop, verkopen wij het gehele jaar door Brandnetelthee. De thee is biologisch en relatief eenvoudig te zetten. De geadviseerde watertemperatuur is 100 graden, en je hebt maar 1 dikke theelepel nodig voor een kop. De trektijd van Brandnetelthee varieert per persoon, hoewel deze altijd tussen 2- en 7 minuten zal liggen.

De zuiverende werking van Brandnetelthee

Er zijn diverse onderzoeken die de werking van thee, getrokken van brandnetels, ondersteunen. Het drinken van één of meer koppen thee per dag zal een aantal zaken in je lichaam gaan bevorderen. Zo zal de thee je bloed zuiveren, heeft het een ontgiftende werking en bloedstelpend. Daarnaast is het ook nog eens een bron van ijzer. Voor een optimale ‘kuur’ is het aan te raden om de thee sowieso gedurende een periode van 30-dagen structureel te drinken. Voor meer informatie omtrent het drinken van dit groene goedje ben je welkom in onze winkel!

Hoeveel thee mag ik drinken?

Zoals het bij sommige soorten (kruiden) theeën wordt afgeraden om meer dan twee koppen te drinken is hier bij deze thee geen sprake van. Het wordt afgeraden om de thee door kinderen te laten drinken.