Winterthee – niet persé seizoensgebonden

Winterthee

Gemiddelde leestijd: 1 minuut en 45 seconden

Winterthee

Hoewel er diverse variaties zijn, start een goede winterthee vrijwel altijd met zwarte thee al basis. Het is thee van de Camelia Sinensis (de theeplant). De wijze van verwerking zorgt er voor dat de thee zijn donkere kleur en intense smaak verkrijgt. Veel terugkomende ingrediënten in de winterthee zijn kaneel en vanille.

Wij hebben een aantal soorten winterthee in ons assortiment. Vandaag lichten we er 3 soorten uit, namelijk:

  • Fryske Klúners;
  • Koning Winter;
  • Winterdroom.

Alle drie bovengenoemde zijn zwarte theeën en passen perfect bij het kouder wordende weertype.

Fryske Klúners

Fryske Klúners is een smakelijke zwarte thee melange! De melange is gearomatiseerd met rozenbloesem, citrusschil, specerijen en aroma. Hoewel de kans erg klein is dat er binnenkort weer een Elfstedentocht verreden zal worden (ondanks dat de recent opgerichte Facebookpagina anders laat weten), is dit een thee die je zeker mee moet nemen in je thermoskan! Ben je benieuwd naar deze thee? Fryske Klúners vind je hier!

Koning Winter

Net als zijn voorganger heeft is dit een zwarte thee melange. Maar wel eentje van adel. De melange is gearomatiseerd met kaneel, kokos, appel, amandel, vanille en aroma’s. De combinatie van zwarte thee met kaneel en kokos zorgt voor een warm gevoel wanneer het kwik onder nul verdwijnt. Wil jij deze winter thee drinken als een koning? Koning Winter vind je hier!

Hoewel het blog over Notendroom een tijdje geleden al is gepubliceerd, is dit niet de enige ‘droomthee’ uit ons assortiment.

Winterdroom

Winterdroom is een heerlijk, zoete zwarte thee. Winterdroom heeft een aantal ingrediënten die sterk overeenkomen met Notendroom. Een ideale vervanger voor in de winter dus ;). De ingrediënten die ervoor zorgen dat dit dé thee wordt deze winter zijn kaneel, stukjes appel, gehakte amandelen, stukjes vanille en aroma. Wil je deze thee proberen? Winterdroom vind je hier!

Het zet advies is voor alle bovenstaande theeën gelijk:

  • Kook het water (het liefst bronwater);
  • Water niet laten afkoelen, 98 graden is perfect;
  • Thee toevoegen aan je glas;
  • Laten trekken voor 3 – 5 minuten (afhankelijk van je smaak).

Genieten!